Belépés

Hogyan lehetsz FEKIDOSZ tag?

Fontos tudni, hogy bárki beléphet szakszervezetünkbe. Ha felekezeti fenntartású intézményben dolgozol, legyél rendes tagunk, egyéb esetben, szeretettel várunk pártoló tagjaink közé. A belépéshez a következő lépéseken érdemes végigmenni:

 1. Böngészd végig a honlapunkat, Facebook oldalunkat. Még mindkettő új, de folyamatosan bővítjük az elérhető tartalmakat.
 2. Ha ismersz valakit a szakszervezetünkben, keresd meg és beszélgessetek. Ha bármilyen kérdésed van, vedd fel a kapcsolatot Lakatos Máté titkárunkkal (titkar@fekidosz.hu) vagy Mikesy András alelnökünkkel (mikesy@fekidosz.hu).
 3. Olvasd végig az alapszabályunkat. Kicsit hosszú, kicsit unalmas, de így működünk.
 4. Belépéshez töltsd ki a belépési nyilatkozatunkat: rendes tagsághoz, pártoló tagsághoz. A dokumentumok elektronikusan (személyi számítógépen vagy laptopon) tölthetők ki. Az elektronikus aláíráshoz ne böngészőben, hanem pdf olvasó programban nyisd meg a nyilatkozatot (pl. Acrobat Adobe Reader), mert csak így tudsz elektronikus aláírást generálni.
 5. Ha már létezik FEKIDOSZ-os alapszervezet az intézményedben, küldd el az alapszervezeti titkárnak az általad elektronikusan kitöltött és aláírt belépési nyilatkozatot. Alapszervezet híján a dokumentumot (a belépési nyilatkozat elfogadása rész kitöltése nélkül) küldd el a titkar@fekidosz.hu email címre.
 6. Ha az intézményedből egyszerre többen léptek a FEKIDOSZ-ba, alapítsatok alapszervezetet és válasszatok tisztségviselőket. Ebben segítségetekre lesz a linken elérhető közgyűlési jegyzőkönyv-minta. Ez a dokumentum is a belépési nyilatkozathoz hasonló módón elektronikusan töltendő ki.
 7. Gondoskodj a tagdíj / adomány befizetéséről.
  • Rendes tagként (a bruttó fizetés 0,7%-a).
   • Kérd meg a gazdasági irodát (bérszámfejtést), hogy a tagdíjat automatikusan vonják le. Ezt a kézzel kitölthető dokumentumot add le.
   • Ha bármilyen oknál fogva saját magad szeretnéd a tagdíjat fizetni, állíts be rendszeres utalást a netbankodban
    (utalási adatok: FEKIDOSZ / 11101105-18368943-36000001 / közlemény: név, intézmény) 
  • Pártoló tagoknak (alapszabályunk rendszeres adományokat ír elő, ami bármekkora összeg lehet).
   • állíts be rendszeres utalást a netbankodban
    (FEKIDOSZ, 11101105-18368943-36000001 / közlemény: név, és ha van: intézmény)
 8. Üdv a klubban! Amennyire időd és energiád engedi vegyél aktívan részt a helyi alapszervezet, vagy az országos szervezet munkájában. Olyan lesz a szakszervezet, amilyenné mi alakítjuk!